Продукти: (за 5 порции)
• 10 чушки
• 2 глави лук
• 100 г краве масло
• 150 г ориз
• 1-2 домата
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от дръжките и семената.
Изпържваме в сгорещената мазнина нарязания на дребно лук. Прибавяме ориза, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним чушките с тази смес.
Нареждаме ги в тавичка, наливаме хладка вода до половината от височината им и печем в умерена фурна. Опечени ги заливаме с разбитото яйце и киселото мляко и ги позапичаме леко само отгоре.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...