Кулинарни рецепти » Руло от леща

 Руло от леща

Продукти:

• 2 ч.ч. леща
• 1 парченце праз
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. чубрица
• 2 ч.л. галета
• 2 яйца
• 1 жълтък
• малко препечено брашно
• 150 г гъби печурки
• 100 г шунка
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Лещата с нарязаното парченце праз, 2-3 с.л. олио и чубрицата сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме водата и пасираме сварената леща. Прибавяме галетата и 2 яйца и замесваме тесто. Ако тестото е много меко, добавяме малко препечено брашно.

Върху наръсена с брашно кърпа разточваме правоъгълна кора, която наръсваме с останалото олио. Нарязваме печурките на лентички и ги задушаваме в малко масло. Изсипваме гъбите върху разточената кора. Върху тях слагаме тънки резени шунка. С помощта на кърпата навиваме кората на руло.

Слагаме рулото в кексова форма, намазана с масло и наръсена с галета, и печем. По време на печенето го намазваме с разбит жълтък. Когато изстине, нарязваме рулото на филийки и поднасяме със салата според сезона.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало