Продукти:
• 500 г тиквички
• 300 г картофи
• 200 г сирене
• 2-3 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 50 мл олио
• 40 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка магданоз
• половин връзка копър
• черен пипер, сол
• 1 щипка сода за хляб
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките и картофите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги в олио до омекване. След като ги свалиме от огъня, добавяме подправките.
Отделно разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното, содата и накрая натрошеното сирене.
В намаслена форма разстиламе тиквичките и картофите, заливаме ги с млечната смес и отгоре нареждаме парченца масло. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...