Продукти: (за 3 порции)
• 2 кори за баница
• 2 стръка праз
• 3-4 картофа
• 20 маслини
• 1 с.л. настъргано сирене
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме до омекване с 3 с.л. олио и малко сол.
Обелваме картофите, сваряваме ги в малко подсолена вода, отцеждаме, намачкваме ги и ги смесваме със задушения праз. Прибавяме ситно нарязаните маслини, натрошеното сирене, доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа добре.
Разстиламе корите върху влажна кърпа и ги наръсваме с останалото олио. Разпределяме върху тях плънката, навиваме ги на руло с помощта на кърпата и ги слагаме в намаслена форма за кекс. Намазваме ги с мазнина и печем 20 мин в силна фурна.
Изваждаме рулото от фурната, наръсваме го с малко вода, покриваме го с чиста кърпа и оставяме да престои във формата 15 мин.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...