Кулинарни рецепти » Тиквички с джанки

 Тиквички с джанки

Продукти:

• 1,5 кг тиквички
• 12-15 зелени джанки
• 1 кофичка кисело мляко
• 5 с.л. брашно
• 150 мл олио
• копър, чесън, сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме тиквичките и ги нарязваме на кръгчета, които посоляваме и овалваме в брашно.

В намазана с олио тавичка нареждаме кръгчетата тиквички, така че всяко кръгче се застъпва с половината от другото. През няколко кръгчета при застъпването им вмъкваме джанка. Запичаме леко в умерена фурна и изваждаме.

Поливаме ястието с олио и разбитото кисело мляко с брашното и подправките. Печем до златисто.

Автор: Теодора Стойчева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало