Продукти: (за 4 порции)
• 500-600 г картофи
• 1 кг спанак
• 2 сурови яйца
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 непълна к.ч. брашно
• 3-4 с.л. разтопено краве масло
• 500-600 г домати
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и след като изстинат ги обелваме и пасираме.
Попарваме спанака, нарязваме го на ситно и го смесваме с картофите. Прибавяме суровите жълтъци и брашното. Поръсваме със сол и черен пипер. Омесваме всичко много добре и разстиламе във вид на лист. Отгоре нареждаме твърдо сварените яйца.
Завиваме спанака на руло и го слагаме в намаслена тавичка, намазваме с отделените белтъци и заливаме с мазнина. Запичаме в умерена фурна.
Настъргваме на ситно ренде обелените домати, прибавяме олиото, посоляваме и възваряване, докато получим не много гъст сос. Заливаме рулото в приготвения сос.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...