Продукти:
• 1 кг тиквички
• 200 г сирене
• 50 г кашкавал за поръсване
• 2 с.л. олио
• 500 г домати
• 1 глава кромид лук
• 5 скилидки чесън
• копър, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета. Доматите бланшираме за минута във вряща вода и веднага потапяме в студена. Обелваме ги и рендосваме на едро.
В тиган загряваме олио и задушаваме чесъна и лука, нарязани на шайби. Добавяме доматите и щом сместа заври, махаме от котлона.
Редим тиквичките в намазнена тавичка, поръсваме с част от сиренето, редим втори ред тиквички и завършваме със сирене. Заливаме с доматения сос и печем около 30 минути.
Преди да ги извадим от фурната, поръсваме с рендосания кашсавал и запичаме още 2-3 минути. Поднасяме тиквичките топли или студени, поръсени със ситно нарязан магданоз и копър.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...