Кулинарни рецепти » Леща с картофи

 Леща с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 60 г червена леща
• 400 г картофи
• 150 мл вода
• 3 стръка пресен лук
• 1 главичка стар лук
• 2 с.л. маргарин
• 6 белтъка
• 200 мл прясно мляко
• 1 щипка шафран
• 1 с.л. сусам
• суха чубрица, магданоз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата със студената вода и киснем 30 мин, за да набъбне.

Нарязваме пресния лук на парченца по 1 см. Стария лук наситняваме. Нарязваме картофите на филийки.

Сгорещяваме в тефлонов тиган 1 с.л. маргарин и задушаваме двата вида лук.

Намасляваме тавичка, нареждаме картофите и прибавяме лещата, лука и изброените подправки.

Разбиваме белтъците с млякото, подправяме със сол и шафран и заливаме зеленчуците.

Слагаме тавичката в друга по-голяма с топла вода и печем на водна баня при 180°С 40 мин. Поръсваме сусама и печем още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало