Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 1-2 моркова
• 1 глава целина
• 1 глава лук
• 2-3 картофа
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семената.
Изпържваме лука, нарязан на дребно. Слагаме морковите и целината, предварително сварени и нарязани на дребно. Като се позадушат прибавяме картофите, нарязани на малки кубчета, и чесъна. Посоляваме. Към края слагаме доматите, нарязани на дребно, стритото сирене и магданоза.
Напълваме чушките с така приготвената смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем в умерена фурна. Заливаме опечените чушки с разбитото с млякото яйце и ги запичаме, но само отгоре.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...