Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 1-2 моркова
• 1 глава целина
• 1 глава лук
• 2-3 картофа
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семената.
Изпържваме лука, нарязан на дребно. Слагаме морковите и целината, предварително сварени и нарязани на дребно. Като се позадушат прибавяме картофите, нарязани на малки кубчета, и чесъна. Посоляваме. Към края слагаме доматите, нарязани на дребно, стритото сирене и магданоза.
Напълваме чушките с така приготвената смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем в умерена фурна. Заливаме опечените чушки с разбитото с млякото яйце и ги запичаме, но само отгоре.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...