Продукти: (за 4-5 порции)
• 700-800 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. олио
• 3-4 глави лук
• 2 моркова
• половин глава целина
• 2 с.л. брашно
• 3-4 домата
• 2 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 лимон
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, морковите, целината и гъбите на ситно и ги задушаваме в мазнината и малко вода. Прибавяме подправките, разбъркваме и изсипваме в тава.
Заливаме с размитото в студена вода брашно и поръсваме с олиото и ситно нарязания магданоз. Отгоре слагаме филийки от лимона – обелен и почистен от семената. Печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...