Продукти:
• 150 г сухи чушки
• 100 мл олио
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч. ч. домати от консерва
• 150 г ориз
• 250 г орехови ядки
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината нарязаните на ситно лук и моркови. Като поомекнат, прибавяме част от доматите, а след като се позапържат, прибавяме ориза и червения пипер, после едро счуканите орехи и подправките.
С така приготвената смес напълваме чушките, накиснати предварително в топла вода до омекване. Подреждаме ги в тавичка, отгоре разпределяме останалите домати, заливаме с малко вода и печем във фурна.
Поднасяме чушките топли, залети със собствения им сос.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....