Продукти:
• 150 г сухи чушки
• 100 мл олио
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч. ч. домати от консерва
• 150 г ориз
• 250 г орехови ядки
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината нарязаните на ситно лук и моркови. Като поомекнат, прибавяме част от доматите, а след като се позапържат, прибавяме ориза и червения пипер, после едро счуканите орехи и подправките.
С така приготвената смес напълваме чушките, накиснати предварително в топла вода до омекване. Подреждаме ги в тавичка, отгоре разпределяме останалите домати, заливаме с малко вода и печем във фурна.
Поднасяме чушките топли, залети със собствения им сос.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...