Продукти:
• 500 г картофи
• 250 г сирене
• 3 с.л. олио
• 4 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 20 г краве масло
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги обелваме, докато са още топли. Изчакваме да изстинат и ги нарязваме на филийки.
Подреждаме в намаслена тавичка един ред картофи. Разстиламе отгоре натрошеното сирене и покриваме с останалите картофи. Поръсваме с черния пипер и олиото. Запичаме мусаката в умерено загрята фурна.
Когато картофите се позачервят, заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Печем до зачервяване на заливката и изваждаме тавата от фурната. Веднага разпределяме върху горещата повърхност нарязаното на люспи масло.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...