Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сирене
• 30 г краве масло
• 4 с.л. олио
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно, сипваме го в тавичка заедно с олиото и 1 с.л. вода и задушаваме във фурна, докато омекне.
Прибавяме ситно нарязания магданоз, разбъркваме, разстиламе отгоре натрошеното сирене и запичаме в умерена фурна.
Заливаме с прясното мляко, което сме разбили с брашното, яйцата и сол на вкус. Запичаме отново във фурната, докато заливката стане златиста.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...