Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 5-6 яйца
• 250-300 г натрошено сирене
• 500 мл прясно мляко
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките като за паприкаш. Пържим ги в сгорещената мазнина, докато омекнат. Посоляваме.
Отделно разбиваме яйцата и ги смесваме с натрошеното сирене и млякото. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и прибавяме пиперките.
Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Печем в силно загрята фурна, докато ястието се зачерви.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...