Кулинарни рецепти » Пълнени тиквички с извара

 Пълнени тиквички с извара

Продукти: (за 4 порции)

• 4 по-големи тиквички
• 1 морков
• 1-2 скилидки чесън
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. счукани лешници
• 1 с.л. счукани бадеми
• 100 г прясно меко сирене
• 100 г извара
• 3 с.л. ръжени мюсли
• 1 щипка къри
• 1 стрък мента
• 200 мл зеленчуков бульон
• 1 стрък мащерка
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. маргарин
• 1 ч.л. брашно
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме тиквичките надлъжно на две и внимателно издълбаваме сърцевината им. Нарязваме я на ситно. Счукваме чесъна с малко сол и натъркваме с него вътрешната страна на тиквичките.

Сгорещяваме мазнината и задушаваме в нея нарязаните на ситно лук и моркови. Прибавяме сърцевината на тиквичките и готвим още 5 мин. Подправяме със сол и черен пипер, сваляме от котлона и оставяме сместа да изстине. Разбъркваме с натрошеното сирене, изварата, листните подправки, мюслите, ядките и кърито.

Шприцоваме тази смес в тиквичките, нареждаме ги в тавичка, наливаме бульона, прибавяме мащерката и дафиновия лист, завиваме с фолио и печем 20 мин на 200°С. Изваждаме тиквичките в затоплен съд.

Загряваме котлона, изливаме сока от печенето в тенджерка и прибавяме маргарина. Размиваме брашното с малко вода, сипваме го в соса и на слаб котлон с бъркане варим 5 мин. Подправяме соса с ароматните треви, оставяме да изстине и заливаме тиквичките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало