Кулинарни рецепти » Патладжани с чушки и домати на фурна

 Патладжани с чушки и домати на фурна

Продукти:

• 4 патладжана
• 2 глави лук
• 3 домата
• 100 г едро счукани орехови ядки
• 5 печени червени чушки
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка копър
• червен и черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1-2 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на големи кубчета. Посоляваме и оставяме да се отцедят. Изпържваме ги в сгорещено олио.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме брашното, червения пипер, нарязаните домати и чушки и скилидките чесън.

Слагаме ястието в тавичка. Добавяме ореховите ядки, дафиновия лист, черния пипер и нарязания на ситно копър. Разбъркваме и печем, докато ястието остане на мазнина.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало