Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с гъби и яйца

 Домати, пълнени с гъби и яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г гъби
• 1 кг домати
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 с.л. галета
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме гъбите 5 мин във вряща вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на малки парченца и задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме 1 с.л. ситно нарязан магданоз, ситно нарязания копър и обелените и нарязани на кубчета твърдо сварени яйца. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

От горната страна на доматите отрязваме капачета и с лъжичка издълбаваме сърцевината. Напълваме ги с гъбената смес, слагаме капачетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с галетата и запичаме в умерена фурна 10 мин. Поднасяме ги, поръсени с останалия магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало