Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с гъби и яйца

 Домати, пълнени с гъби и яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г гъби
• 1 кг домати
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 с.л. галета
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме гъбите 5 мин във вряща вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на малки парченца и задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме 1 с.л. ситно нарязан магданоз, ситно нарязания копър и обелените и нарязани на кубчета твърдо сварени яйца. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

От горната страна на доматите отрязваме капачета и с лъжичка издълбаваме сърцевината. Напълваме ги с гъбената смес, слагаме капачетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с галетата и запичаме в умерена фурна 10 мин. Поднасяме ги, поръсени с останалия магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало