Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 1 кг домати
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 с.л. галета
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме гъбите 5 мин във вряща вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на малки парченца и задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме 1 с.л. ситно нарязан магданоз, ситно нарязания копър и обелените и нарязани на кубчета твърдо сварени яйца. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
От горната страна на доматите отрязваме капачета и с лъжичка издълбаваме сърцевината. Напълваме ги с гъбената смес, слагаме капачетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с галетата и запичаме в умерена фурна 10 мин. Поднасяме ги, поръсени с останалия магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...