Кулинарни рецепти » Накип от зрял фасул

 Накип от зрял фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. счукан сухар
• 4 яйца
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. Сваряваме го в 4-5 ч.ч. подсолена вода, отцеждаме и го пасираме.

Към полученото пюре прибавяме олиото, счукания сухар, разбитите жълтъци, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Накрая прибавяме и разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало