Кулинарни рецепти » Накип от зрял фасул

 Накип от зрял фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. счукан сухар
• 4 яйца
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. Сваряваме го в 4-5 ч.ч. подсолена вода, отцеждаме и го пасираме.

Към полученото пюре прибавяме олиото, счукания сухар, разбитите жълтъци, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Накрая прибавяме и разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало