Кулинарни рецепти » Лук с яйца и кашкавал

 Лук с яйца и кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1 връзка магданоз
• 2 връзки пресен лук
• 3 с.л. олио
• 4 червени домата
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. галета
• 2 с.л. краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме магданоза и пресния лук на ситно, леко посоляваме и ги задушаваме в мазнината. След 10 мин добавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязания копър. Поръсваме още малко сол и половината от настъргания кашкавал. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Разбиваме яйцата, смесваме ги с млякото и галетата и заливаме лука в тавичката. Изравняваме повърхността, поръсваме с останалия кашкавал и разпределяме маслото, което сме нарязали на тънки люспи.

Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало