Продукти:
• 600 г пресни картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 домат
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите, нарязваме ги на дребни кубчета и ги сваряваме в малко вода.
Отделно в олиото задушаваме нарязания лук. Щом поомекне, прибавяме брашното и обеления и настърган домат. Сипваме сместа при картофите, посоляваме и разбъркваме.
Прехвърляме ястието в намаслена тавичка, слагаме тук там парченца масло и печем в умерено загрята фурна, докато картофите хванат златистокафява коричка.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...