Кулинарни рецепти » Тюрлюгювеч

 Тюрлюгювеч

Продукти: (за 6 порции)

• 3-4 глави лук
• 2 патладжана
• 1 шепа зелен боб
• 1 тиквичка
• 1 шепа бамя
• 5-6 картофа
• 4-5 чушки
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 шепа грах
• 1 парче прясно зеле
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцедят.

Нарязваме зеления фасул и го сваряваме в малко вода. Граха също сваряваме.

Загряваме олиото и последователно запържваме ситно нарязания лук, патладжана, тиквичката, обелена и нарязана на кубчета, зеления боб, граха, нарязаното на ивички зеле, нарязаните на пръстени чушки, настърганите моркови, нарязаните на филийки картофи, нарязаната на кубчета целина, обелените и настъргани домати.

Прехвърляме всичко в тавичка. Наливаме олиото, в което сме пържили и 1 ч.ч. топла вода. Печем в умерена фурна. Накрая заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко и допичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало