Кулинарни рецепти » Гъби с ориз

 Гъби с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 буркан стерилизирани гъби
• 2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч.олио
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото, към което сме прибавили 1 с.л. вода.

Прибавяме нарязаните гъби, задушаваме 5-6 мин, заливаме със сока от консервата, към който сме прибавили гореща вода, за да получим 4 ч.ч. течност, и кипваме ястието.

Прибавяме ориза, посоляваме и печем в умерена фурна, докато оризът набъбне и поеме течността. Поднасяме ястието поръсено с черен пипер и ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало