Продукти: (за 4 порции)
• 1 буркан стерилизирани гъби
• 2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч.олио
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото, към което сме прибавили 1 с.л. вода.
Прибавяме нарязаните гъби, задушаваме 5-6 мин, заливаме със сока от консервата, към който сме прибавили гореща вода, за да получим 4 ч.ч. течност, и кипваме ястието.
Прибавяме ориза, посоляваме и печем в умерена фурна, докато оризът набъбне и поеме течността. Поднасяме ястието поръсено с черен пипер и ситно нарязан копър.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...