Кулинарни рецепти » Гъби с ориз

 Гъби с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 буркан стерилизирани гъби
• 2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч.олио
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото, към което сме прибавили 1 с.л. вода.

Прибавяме нарязаните гъби, задушаваме 5-6 мин, заливаме със сока от консервата, към който сме прибавили гореща вода, за да получим 4 ч.ч. течност, и кипваме ястието.

Прибавяме ориза, посоляваме и печем в умерена фурна, докато оризът набъбне и поеме течността. Поднасяме ястието поръсено с черен пипер и ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало