Продукти: (за 4-5 порции)
• 8-10 домата, 200 г извара
• 200 г краве сирене
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри домати, отрязваме капачета и издълбаваме вътрешността им.
Смесваме натрошеното сирене с изварата, поръсваме със ситно нарязан магданоз, разбъркваме и с пълним доматите с тази смес. Похлупваме с капачетата и нареждаме в обилно намаслена тавичка. Запичаме в умерена фурна.
Приготвяме сос от вътрешността на доматите, олиото, брашното и ситно нарязан магданоз. Добавяме малко гореща вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и слагаме соса на огъня. Когато се посгъсти, подправяме с разбитите яйца и го изсипваме върху доматите.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...