Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма кисела зелка
• 1 к.ч. мазнина
• 1 к.ч. ориз
• 3 с.л. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• зелев сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ивици зелката и я задушаваме до омекване в мазнината и малко зелев сок.
Сваряваме ориза в 1 1/2 ч.ч. подсолена вода, след което го поръсваме с настъргания кашкавал, магданоза, черен пипер на вкус и разбъркваме.
В намаслена тавичка слагаме половината от зелето, върху нея разстиламе ориза, а отгоре покриваме с останалото зеле.
Заливаме мусаката със яйцата, разбити в млякото и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...