Кулинарни рецепти » Мусака с кисело зеле

 Мусака с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голяма кисела зелка
• 1 к.ч. мазнина
• 1 к.ч. ориз
• 3 с.л. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• зелев сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ивици зелката и я задушаваме до омекване в мазнината и малко зелев сок.

Сваряваме ориза в 1 1/2 ч.ч. подсолена вода, след което го поръсваме с настъргания кашкавал, магданоза, черен пипер на вкус и разбъркваме.

В намаслена тавичка слагаме половината от зелето, върху нея разстиламе ориза, а отгоре покриваме с останалото зеле.

Заливаме мусаката със яйцата, разбити в млякото и печем до зачервяване в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало