Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 1/2 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 500 г гъби
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 100 г натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Замесваме гладко тесто от брашното, едното яйце, разбито с млякото, маслото и 1 щипка сол. Оставяме тестото да престои 2 часа в хладилник.
Нарязваме гъбите на ивички и ги запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да изстинат. Смесваме ги с натрошеното сирене и счукания чесън.
Изваждаме тестото от хладилника и върху широк бял хартиен лист го разточваме на кора, дебела 4-5 мм. Разстиламе гъбената смес върху кората и с помощта на хартията я навиваме на руло. С белтъка от второто яйце намазваме с него краищата на рулото и ги прищипваме.
Прехвърляме рулото в намаслена тавичка, намазваме го с разбития жълтък и печем в умерена фурна, докато порозовее.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...