Кулинарни рецепти » Руло от гъби

 Руло от гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 1/2 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 500 г гъби
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 100 г натрошено сирене
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Замесваме гладко тесто от брашното, едното яйце, разбито с млякото, маслото и 1 щипка сол. Оставяме тестото да престои 2 часа в хладилник.

Нарязваме гъбите на ивички и ги запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да изстинат. Смесваме ги с натрошеното сирене и счукания чесън.

Изваждаме тестото от хладилника и върху широк бял хартиен лист го разточваме на кора, дебела 4-5 мм. Разстиламе гъбената смес върху кората и с помощта на хартията я навиваме на руло. С белтъка от второто яйце намазваме с него краищата на рулото и ги прищипваме.

Прехвърляме рулото в намаслена тавичка, намазваме го с разбития жълтък и печем в умерена фурна, докато порозовее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало