Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 250 г извара
• 2 яйца
• 1 к. ч. мазнина
• сол и копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените тиквички по дължина на половинки. Издълбаваме ги внимателно и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода.
Нареждаме ги в тавичка и ги пълним със сместа от изварата и яйцата. Заливаме с мазнината и печем до леко зачервяване. Поднасяме ги поръсени с копър.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...