Кулинарни рецепти » Зеленчуково квише

 Зеленчуково квише

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 яйце
• 100 г краве масло
• 1 по-голям патладжан
• 2 тиквички
• 4 домата
• 4 с.л. олио
• 250 г кашкавал
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, бакпулвера, 1 щипка сол, омекналото масло и яйцето. Завиваме го с фолио и го оставяме на хладно 30 мин.

Нарязваме патладжана на филийки, посоляваме и оставяме да се отцеди. В кръгла тавичка сипваме половината олио, подреждаме филийките патладжан, напръскваме с останалото олио и печем във фурна загрята до 200°С 20 мин само на горен реотан. Изваждаме патладжаните, а тавичката охлаждаме.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Остъргваме тиквичките и ги нарязваме на филийки с дебелина 1 см.

Разточваме тестото на кръгла кора и застиламе дъното и борда на тавичката. Надупчваме тестото с вилица и печем кората 10 мин в умерена фурна.

Вадим тавата от фурната и нареждаме зеленчуците, като застъпваме леко кръгчетата едно с друго. Отгоре покриваме с тънки резенчета кашкавал и отново печем 30 мин в умерена фурна. Малко преди да извадим квишето от фурната наръсваме зелените подправки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало