Продукти: 
•	3 патладжана
•	1 кг здрави и прави чушки
•	3-4 глави лук
•	1 ч. ч. ориз
•	2-3 домата
•	2-3 с.л. олио
•	1 яйце
•	чубрица
•	червен и черен пипер
•	сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в олиото. Щом поомекне, прибавяме нарязаните на дребни кубчета, посолени и отцедени патладжани. 
След няколко минути добавяме измития ориз, наливаме 250 мл топла вода, посоляваме и поръсваме с чубрица, червен и черен пипер. Разбъркваме добре и варим до извиране на водата. Сваляме сместа от огъня, чукваме в нея 1 яйце и разбъркваме. 
С тази смес пълним почистените чушки и ги редим в обилно намазана тава. Върху чушките настъргваме доматите, сипваме малко вода и печем в умерена фурна.
              Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
              Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
              Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
              Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...