Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бамя
• 5-6 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. оцет
• черен пипер, сол
За заливката:
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме бамята с оцета и 1 1/2 ч.ч. подсолена вода и варим, докато омекне, след което я отцеждаме.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещената мазнина.
Разстиламе половината от бамята на дъното на намаслена тавичка. Върху нея разпределяме изпържения лук. Покриваме с останалата бамя.
Разбиваме яйцата с прясното мляко и малко сол. Заливаме ястието с тази смес и поръсваме с черен пипер. Запичаме в силна фурна, докато получим розова коричка.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...