Кулинарни рецепти » Фаршировани гъби

 Фаршировани гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пресни печурки
• 150 г краве масло
• 3 глави лук
• 100 г натрошено сирене
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 домата
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме пънчетата на гъбите и заедно с лука ги нарязваме на дребно. Запържваме ги в половината от маслото, към което сме добавили малко вода и 1 щипка сол.

Щом омекнат, отстраняваме от огъня и ги смесваме с дребно нарязаните домати, 1 твърдо сварено яйце, също нарязано на дребно, натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол.

Във всяка гъба капваме по малко разтопено масло и пълним с приготвената смес. Нареждаме напълнените гъби в намазнена тавичка, в която сме сипали 2-3 с.л. подсолена вода, и печем в умерена фурна.

След 5 мин заливаме с останалото разтопено масло и печем още 5 мин. Преди да извадим гъбите от фурната, заливаме с останалите яйца, кото сме разбили с прясното мляко и малко сол. Оставяме ястието във фурната, докато се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало