Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг картофи
• 500 мл прясно мляко
• 1 пакетче краве масло
• 1 яйце
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме едри жълти картофи, нарязваме ги на тънки филии, нареждаме ги в тавичка и посоляваме.
В отделен съд разбиваме яйцето, прибавяме млякото и с получената смес заливаме картофите. Отгоре слагаме парченца краве масло.
Печем в умерена фурна, докато картофите попият млякото, омекнат и станат златисти. Не бъркаме по време на печенето.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...