Продукти:
• 4 патладжана
• няколко дафинови листа
• 2-3 клонки прясна чубрица
• 1 к.ч. зехтин
• 8 филета маринована в зехтин аншоа
Начин на приготвяне:
Цепваме с остър нож патладжаните на 5-6 места и в процепите вкарваме дафиновите листа и чубрицата. Поръсваме ги с едра сол и оставяме "да почиват" 4 часа.
Отстраняваме по-голямата част от едрата сол, поливаме всеки от патладжаните с по 1 с. л. зехтин и ги слагаме за 1 час във фурната, загрята на 150 градуса.
След като се изпекат, ги разрязваме на 2 по дължина и слагаме във вътрешността им филетата аншоа. Отново поливаме с малко зехтин и ги сервираме горещи или леко изстинали.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...