Продукти: (за 5 порции)
• 5 тиквички
• 250 г сирене
• 3-4 домата
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Варим обелените тиквички в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и като изстинат ги нарязваме напречно на две, а после ги издълбаваме.
Напълваме ги със смес от ситно нарязаната издълбана вътрешност, натрошеното сирене, нарязаните на кубчета домати, дребно нарязания копър, разбитите яйца и сол.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с разтопеното масло и малко от водата, в която са врели, и запичаме във фурната.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...