Продукти: (за 5 порции)
• 5 тиквички
• 250 г сирене
• 3-4 домата
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Варим обелените тиквички в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и като изстинат ги нарязваме напречно на две, а после ги издълбаваме.
Напълваме ги със смес от ситно нарязаната издълбана вътрешност, натрошеното сирене, нарязаните на кубчета домати, дребно нарязания копър, разбитите яйца и сол.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с разтопеното масло и малко от водата, в която са врели, и запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...