Кулинарни рецепти » Тиквички, пълнени с пиперки

 Тиквички, пълнени с пиперки

Продукти: (за 4 порции)

• 4 тиквички
• 5-6 печени чушки
• 50 г царевица
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 яйце
• 1 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквичките, разрязваме ги надлъжно наполовина и издълбаваме вътрешността им. Пускаме ги за 3-4 във вряща подсолена вода заедно с 2-3 стръкчета копър и 1-2 скилидки чесън.

Нарязваме вътрешноста на тиквичките на кубчета, а чушките – на ивички. Смесваме ги, прибавяме отцедената царевица и останалия ситно нарязан чесън. Поръсваме 2-3 с.л. настърган кашкавал, добавяме мазнината, подправяме с наситнен копър, черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.

Пълним тиквичките с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с яйцето, разбито със сметаната, поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 25-30 мин при температура 150°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало