Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 средно големи патладжана
• 500 г сирене
• 2-3 глави лук
• 2 яйца
• 2 щипки индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим патладжаните 15 мин в леко подсолена вода. Отцеждаме и ги издълбаваме.
Намачкваме вътрешностите с вилица на пюре и задушаваме пюрето заедно със ситно нарязания лук. Разбъркваме сиренето с яйцата, черния пипер и индийското орехче. Добавяме приготвеното пюре, разбъркваме добре и пълним патладжаните.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и запичаме в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...