Кулинарни рецепти » Лук, пълнен с орехи

 Лук, пълнен с орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 12 глави едър лук
• 1 ч. ч. смлени орехи
• 3 с. л. олио
• 1 к. ч. ориз
• сол

Начин на приготвяне:

Опичаме главите лук както са с люспите в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме я на ситно и я смесваме със смлените ядки.

В олиото леко запържваме ориза, наливаме 2 к. ч. топла вода и задушаваме. Прибавяме вътрешността на лука и орехите и разбъркваме.

Пълним главите лук, нареждаме ги в тавичка и запичаме 20 мин в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало