Продукти:
• 2 ч.ч. едър зрял фасул
• 2-3 глави лук
• 2 големи домата
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода. Изваждаме омекналия фасул с решетеста лъжица и го разстиламе в пръстен гювеч.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сипваме запръжката в гювеча, посоляваме и прибавяме натрошения дафинов лист и едро счукания черен пипер.
Покриваме ястието с нарязаните на кръгчета домати и печем 15-20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...