Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг спанак
• 3 с.л. кисело мляко
• 4-5 яйца
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• сол, черен пипер
За плънката:
• 350 г топено сирене
• 1/2 ч.л. чесън на прах
• 2 с.л. ситно нарязан джоджен
• 4 с.л. кисело мляко
• 2 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
Бланшираме спанака в кипяща подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на ситно. Разбъркваме го добре със суровите жълтъци, киселото мляко и подправките. Разбиваме белтъците на твърд сняг и лъжица по лъжица ги прибавяме в спаначената смес. Объркваме много добре.
Застиламе дъното и стените на продълговата тавичка с намаслена готварска хартия и разпределяме спанака на равномерен пласт. Печем 15-20 мин на 200°С.
Смесваме всички продукти за плънката като настъргваме на едро ренде топеното сирене. Прехвърляме спаначената кора върху друга пергаментова хартия, бързо разстиламе плънката и завиваме на стегнато руло. Слагаме отново във фурната и подгряваме 3-4 мин.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...