Продукти: (за 4 порции)
• 10 сухи чушки
• 5 картофа
• 3 глави лук
• 4 с.л. нарязани на едро орехи
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. чубрица
• 1/2 ч.л.шарена сол
• 1 к.ч. олио
• 5-6 зелеви листа
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме чушките във вода, за да омекнат.
Слагаме картофите да се варят. Когато поомекнат, ги обелваме и нарязваме на кубченца.
Запържваме наситнения лук и го объркваме с орехите. Прибавяме картофите, подправяме на вкус и разбъркваме.
Пълним чушките с тази смес и ги нареждаме в тава, покрита със зелевите листа. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и изпичаме във фурна.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...