Продукти: (за 5-6 порции)
• 18-20 пресни чушки
• 1 ч. ч. ориз
• 5-6 картофа, нарязани на дребни кубчета
• 1-2 червени домата
• 3-4 глави лук
• джоджен, горска чубрица
• черен пипер, олио,сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме лука, прибавяме картофите, после ориза и червен пипер. Доливаме топла вода, колкото е необходимо. След като поври, прибавяме доматите, настъргани на ренде, и подправките. Захлупваме сместа да постои малко без да ври.
Пълним чушките, предварително посолени отвътре. На всяка чушка поставяме капаче от чушка или тънко парче картоф. Нареждаме напълнените чушки в тава, доливаме подсолена вода, поръсваме с малко олио и печем на умерена фурна, като отвреме навреме поливаме чушките. Задължително веднъж ги обръщаме.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...