Кулинарни рецепти » Яхния от тиквички с ориз

 Яхния от тиквички с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г тиквички
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.ч. ориз
• 2 домата
• 1 1/2 к.ч. олио
• копър /или магданоз/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета и задушаваме заедно със ситно нарязаната бяла част на лука в сгорещеното олио и малко вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме, докато продуктите омекнат напълно.

Заливаме сместа с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да заври. Слагаме ориза и варим още 5 мин.

Изсипваме ястието в тавичка, поръсваме със ситно нарязан копър /или магданоз/ и с черен пипер и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало