Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г тиквички
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.ч. ориз
• 2 домата
• 1 1/2 к.ч. олио
• копър /или магданоз/
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета и задушаваме заедно със ситно нарязаната бяла част на лука в сгорещеното олио и малко вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме, докато продуктите омекнат напълно.
Заливаме сместа с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да заври. Слагаме ориза и варим още 5 мин.
Изсипваме ястието в тавичка, поръсваме със ситно нарязан копър /или магданоз/ и с черен пипер и запичаме във фурната.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...