Продукти: (за 5 порции)
• 10 червени чушки от сорта Капия
• 500 г майонеза
• 150 г кашкавал
• 200 г гъби
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семето, разрязваме ги по дължина на две части и ги потапяме за 1-2 мин във вряща подсолена вода.
Настъргваме кашкавала на едро ренде и смесваме по-голямата част от него с майонезата и нарязаните гъби, сварени в подсолена вода. Подправяме със счукания чесън, черен пипер и сол и разпределяме по изстиналите чушки.
Поръсваме отгоре с останалия настърган кашкавал, подреждаме чушките в намаслена тавичка и печем в силна фурна.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...