Кулинарни рецепти » Гювеч от тиквички

 Гювеч от тиквички

Продукти:

• 800 г тиквички
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 с.л. наситнен копър
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги изпържваме в 3 с.л. олио. Щом омекнат, посоляваме и оставяме да изстинат.

После прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца, млякото и ситно нарязаните магданоз и копър. Опитваме на сол, разбъркваме добре и изсипваме сместа в глинен гювеч, намазан с останалото олио.

Печем в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало