Кулинарни рецепти » Гювеч с лук

 Гювеч с лук

Продукти:

• 1,5 кг домати
• 5 глави лук
• 2-3 с.л. галета
• олио
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

В съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци.

В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, посоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета. Слагаме от задушения лук върху доматите. Поръсваме с черен пипер и магданоз. По този начин редим доматите и лука, като най-отгоре завършваме с домати.

Поръсваме с галета и ситно нарязан магданоз, поливаме с 1-2 с.л. олио и печем в умерено силна фурна. По желание може да направим заливка от кисело мляко и яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало