Продукти:
• 1 кг тиквички
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 200 г кашкавал
• 1 лимон
• 4 яйца
• 500 г кисело мляко
• 1 с. л. олио
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквичките и ги настъргваме на едро ренде. Добавяме настъргания кашкавал, 1 яйце, ситно нарязания магданоз и олиото. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Изсипваме сместа в тавичка и печем около 20 мин в умерено загрята фурна. Накрая заливаме мусаката с разбитите с киселото мляко останали яйца и допичаме.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...