Продукти: (за 4 порции)
• 150 г маслини
• 3 к.ч. ориз
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме маслините с гореща вода и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ориза, наливаме съвсем малко гореща вода и задуваме още 5-6 мин. Сипваме 4 ч.ч. гореща вода, прибавяме маслините и варим 10 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...