Продукти: (за 4 порции)
• 150 г маслини
• 3 к.ч. ориз
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме маслините с гореща вода и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ориза, наливаме съвсем малко гореща вода и задуваме още 5-6 мин. Сипваме 4 ч.ч. гореща вода, прибавяме маслините и варим 10 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и запичаме във фурната.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...