Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 500 г спанак
• 150 г праз лук
• 200 г домати
• 100 г краве масло
• 150 г сирене
• 30 г ориз
• 250 г кисело мляко
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките от дръжките и семената.
Нарязваме на дребно спанака. Прибавяме ситно нарязаните лук и домати, натрошеното на дребно сирене, разбитите яйца и сварения ориз. Посоляваме и разбъркваме.
Пълним пиперките с тази смес, нареждаме ги в тавичка, заливаме с разтопеното масло и киселото мляко и печем в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...