Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с лук и орехи

 Пълнени пиперки с лук и орехи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг чушки капии
• 5-6 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч едро счукани орехи
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 с.л. мазнина
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и го задушаваме в мазнината и малко вода. Добавяме попарените, обелени и едро настъргани домати и продължаваме да задушаваме, докато доматите останат на мазнина.

Отстраняваме тенджерата от огъня и прибавяме орехите, доматеното пюре, ситно нарязан магданоз и черен пипер. Посоляваме.

Пълним с тази смес чушките, предварително почистени от дръжките и семената. Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало