Кулинарни рецепти » Карфиол на фурна

 Карфиол на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава карфиол
• 60 г краве масло
• 4 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 50 г настърган кашкавал
• 2 с.л. галета
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме карфиола в подсолена вода, отцеждаме и го накъсваме на розички.

Запържваме брашното в половината олио и при непрекъснато бъркане наливаме млякото. Варим 10 мин на слаб огън. След това прибавяме настъргания кашкавал и бъркаме, докато сосът стане лъскав и гладък.

Нареждаме карфиола в тавичка и внимателно сипваме между розичките по малко сос. Заливаме с останалия сос, поръсваме с подправките, галетата и останалото разтопено масло и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало