Кулинарни рецепти » Огретен от патладжани

 Огретен от патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг патладжани
• 3-4 зелени чушки
• 4 домата
• 1-2 стръка босилек
• 1 ч.л. риган
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните по дължина на филийки, посоляваме и оставяме 30-40 мин да се отцедят от горчилката.

Обелваме и пасираме 1 домат. Добавяме 1 ситно нарязана чушка, счукания чесън, ситно нарязаните босилек, магданоз и риган. Сипваме олиото и посоляваме.

Заливаме патладжаните със сместа и ги оставяме 2 часа да поемат аромата на подправките.

Намазваме тавичка с олио и в нея нареждаме патладжаните. Върху тях слагаме кръгчета домати и пръстенчета от опечените и обелени чушки. Заливаме ястието с ароматната смес, в която са киснали патлажаните и печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало